Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Kelet-Balatoni Kistérség Többcélú Társulása

Az alábbi információk a www.keletbalaton.hu weboldalról vannak. Bővebb információk itt találhatók :-)


Bemutatkozás

     A Kelet-Balatoni Kistérség a Közép-Dunántúli Régióban, a Balaton északkeleti csücskében található. A Kelet-Balatoni Kistérség Területfejlesztési Társulásához 12 település tartozik. A több mint 28 000 lelket számláló kistérség központja legnagyobb települése, a közel 8800 fős Balatonalmádi város. A térség idegenforgalmi vonzerejét a települések gazdag épített történelmi és természeti értékei, illetve az ezek köré szerveződő színes programok, vendéglátó egységek, szálláslehetőségek adják.
     A magas színvonalú strandok, jól felszerelt kempingek, a Balaton-átúszó versenyek ezreket vonzanak a tó partjára a nyári idényben, télen, amint befagy a víz, a téli sportok kedvelői is előszeretettel keresik fel a környéket. A felszíne változatos és tagolt, azonosságot a Balaton-part közvetlen közelsége jelent, ami a letelepedés, a gazdasági tevékenység történelmileg fontos szempontja volt.
     A parttól távolabb fekvő települések a falusi turizmus színhelyei, melyek kiépített turista és lovas útvonalakkal szavatolják a hasznos időtöltést, a parti települések a víziturizmus paradicsomai. A lovaglás kedvelőinek sem kell messze utazniuk, ha szenvedélyüknek hódolni szeretnének. A települések zömén jól felszerelt istállók találhatók, ahol nemcsak lovaglással, hanem lovas programokkal és sétakocsikázással is szórakoztatják a vendégeket. Izgalmas kikapcsolódást kínálnak az egyes sportolási és szórakozási lehetőségek: a fűzfői 800 m-es balatoni bobpálya, a Balaton Uszoda az itt működő Serpa Kalandpark, a sportlőtér, a teniszpályák, a labdarúgó pálya. Nagy sikere van az alsóörsi paintballnak.
     A kistérség településeinek nagy részén hagyományos, szórakoztató és kulturális rendezvények, kiállítások, hangversenyek teszik emlékezetessé a vendégek nyaralását és a helybéliek mindennapjait. A térség ételei a balatoni és a bakonyi konyha jellegzetességeit hordozzák magukban. A leghíresebb és egyben a legízletesebb balatoni halfaj a fogassüllő, a pontyból pedig ízletes halászlé és rántott hal készíthető. Kistérségünkben exkluzív borszaküzlet Balatonfőkajáron a Feind Vinotéka, illetve Balatonalmádiban Magyar Borok Otthona – Bormúzeum és Rendezvényközpont, illetve az alsóörsi Soma Pince.
     A halászat a régi időkben fontos szerepet töltött be az itt élők életében, ma csupán kellemes időtöltést jelent a helyiek és az idelátogatók számára. Balatonalmádiban a Vízimúzeum számos érdekességgel kápráztatja el a horgászatot kedvelőket.
     Kistérségünk tervek szerint 2008-tól Szentkirályszabadján nemzetközi polgári repülőtéren keresztül is megközelíthető lesz. 

     A KBTT kistérség 2009.február végén kiadta az ezévi rendezvénynaptárát, melyet pdf formátumban idehelyeztünk. Ha arra járnak látogassanak el tesvértelepüléseinkre, s ha idejük engedi vegyenek részt a meghirdetett rendezvények valamelyikén. Szívesen vagyunk ott látva. :-)


 

dnes je: 15.10.2019

meniny má: Terézia

podrobný kalendár

webygroup
Magyar verzió
ÚvodÚvodná stránka